Projecten

In samenwerkingsverband met FG Tegenlicht, Artillusio, Hardy Mertens, Marieke Russel, Diana Putters, Judith Eberson en vele anderen...

Project "Ik ben Henk"

Voor de expositie "Ik ben Henk", is een promotiefilmpje gemaakt door Louw Houtvast, met beeldmateriaal van Wim Kootstra. De expositie vond plaats van 30 okt. - 20 nov. 2016, in KC 138, Leyenbroekerweg 138 te Sittard. Hierin werden zijn gedichten en schilderijen getoond samen met beeldmateriaal van zijn leefwereld, waar hij zijn inspiratie vond.

 
Project Liège / Luik

Gedurende 10 jaar is FG Tegenlicht bezig geweest met het project Liège / Luik, vanaf 2009 ben ik ook actief gaan meewerken. Gedurende het project veranderde het concept en uiteindelijk zijn we Luik op basis van een aantal gekozen thema's gaan fotograferen. Dit heeft geresulteerd in een lijvig fotoboek en een presentatie. Tijdens onze expositie is de presentatie gebruikt als opening en werd het boek gepresenteerd. Het boek is te koop via de website van FG Tegenlicht. De presentatie kunt u hier bekijken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotomuur eetcafé Auw Pastorie in Born

In opdracht van de eigenaresse, Juliëtte Gelissen,  van het eetcafé de Auw Pastorie in Born heb ik samen met de leden van Artillusio een fotomuur gerealiseerd. Het concept was "Alles is Heilig", in eerste instantie was het de bedoeling om alleen foto's van heiligbeelden te gebruiken, echter bij het maken van de selectie werd het onze opdrachtgeefster duidelijk dat dit te doods zou worden. Er moest leven op de muur. Ons voorstel om religie-gerelateerde foto's van mensen te gebruiken werd een succes. Na maanden van selecteren was het zover. De fotomuur werd een feit. In 2014 is de fotomuur gerealiseerd, In combinatie met het onthullen van de muur was er een expositie een selectie van de foto's in Galerie Marie te Schipperskerk. De muur is een blijvend kunstwerk geworden! Adres: Auw Pastorie, Kerkstraat 3, 6121 LA Born.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muziekstuk Uaithne

Hardy Mertens componeerde het muziekstuk Uaithne, het werd in Kerkrade in het voormalige V&D gebouw voor het eerst ter gehore gebracht, prachtig, kippenvel... Diana en ik maakten een serie die de Ierse legende over de harp Uaithne verbeeld.

UaithneHardy Mertens
00:00