top of page

Expositie Henk Eberson - Hofnar van de liefde

Vanavond hebben Judith Eberson en ik groen licht gekregen voor de expositie over Henk Eberson, de vader van Judith. Wij hadden een afspraak bij het Stadslab met curator Willem Verhaeg waar wij hem inzicht hebben gegeven in het materiaal dat we inmiddels hebben verzameld en hoe we het zouden willen aanpakken.

In de expositie zullen gedichten en schilderijen te zien zijn van Henk Eberson, stadsdichter van museum het Domein in Sittard en kunstschilder. Verder heeft Judith zich laten inspireren door de gedichten van haar vader en heeft een aantal gedichten in foto's uitgedrukt. Ik heb al in 2011 op verzoek van Judith de leefwereld van Henk vastgelegd. Ook deze foto's gaan we gebruiken om te kunnen laten zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde en waar hij schilderde.

Inmiddels hebben we zijn vriend, Felix Stelten mogen ontmoeten. Hiermee vormde hij het poëziecommando en deelde hij de liefde voor de kunst. Felix zal een inleidend woord doen bij de opening. Verder wist hij te melden dat er ook beeldmateriaal is van hun optredens. Deze zouden we ook graag een plekje willen geven in de expositie.

Voor nu gaan wij aan de slag met ons draaiboek en uitwerken hoe wij het geheel vorm gaan geven. Rond oktober 2016 zal de expositie plaats vinden. De precieze data en openingstijden zullen wij op een later tijdstip bekend maken. De locatie is de nieuwe expositiezaal van het K138-gebouw, dat onder het beheer van Stadslab valt.

Featured Posts
bottom of page