top of page

BMK predicaat

Afgelopen zaterdag mocht ik mijn serie In de schaduw van stemmen verdedigen bij de BMK ballotage in het fotomuseum in Rotterdam. In 10 minuten mocht ik de serie presenteren en toelichting geven bij jurylid Karin Krijgsman. Hierna werd er door de jury, bestaand uit 5 personen, vergaderd over de series. Na de vergadering mocht elke fotograaf zijn/haar serie ophalen en werd er in een zaal de uitslag bekend gemaakt.

Om 14.00 h. kreeg ik te horen dat ik met mijn serie de BMK titel kreeg. De BMK titel houdt in dat je mag deelnemen aan de landelijke gespreksgroep BMK. Bij de gespreksgroepen kun je eigen werk aandragen om te reflecteren en zo je verder te ontwikkelen. Verder help je mee om andere fotografen uit de fotoclubs te inspireren en te helpen in hun ontwikkeling.

De BMK ballotage houdt in dat je eerst een portfolio mag indienen van 12 tot 20 foto's. Indien je serie door de pre-selectie heen komt dan volgt er een uitnodiging om je serie toe te lichten. Hierna wordt er door een jury (bestaand uit 3-5 personen uit de wereld van de professionele fotografie en de beeldende kunst) bepaald welke fotografen de BMK titel krijgen of BMK kandidaat of dat de serie wordt afgewezen. Klik op de link voor meer informatie!

Ik ben heel blij met deze erkenning en verheug me op de bijeenkomsten en de nieuwe mogelijkheden!

Featured Posts
bottom of page