Handige links voor het Project Pesten

Hieronder zijn verschillende links opgenomen naar mensen die ik tijdens het maken van de portretten op de een of andere manier ben tegen gekomen. Sommige mensen zijn deelnemers aan het project en zij zetten zich op hun eigen manier in tegen pesten. Zoek je een coach, therapeut of meer informatie om je te helpen de gevolgen van pesten te verwerken dan staan hieronder een aantal mensen of stichtingen waar je je kunt melden.

Verder zijn er een aantal ervaringsverhalen opgenomen, verschillende deelnemers hebben een boek geschreven. Als je bent gepest of hebt gepest is dat vaak heel lastig om het daar met iemand over te hebben. Je bent echter niet de enige. De mensen die hieronder zijn benoemd zijn ervaringsdeskundigen dus schroom niet om hulp te vragen. Ze staan klaar om je te woord te staan en je verder te helpen.

 

Karin Claus

Ze is tevens fotografe en mijn rechterhand in dit project. Ze zet zich samen met mij belangeloos in voor het project en doet de eindbewerking van mijn foto's. Neem een kijkje op haar website en geniet mee van haar beeldtaal. Ze heeft ook al enkele boeken gepubliceerd.

ADV Limburg (Anti Discriminatie Voorziening Limburg)

ADV Limburg is een onafhankelijke stichting die voor 29 Limburgse gemeenten de Wet op de antidiscriminatievoorzieningen uitvoert. In deze wet is geregeld dat elke gemeente een onafhankelijk meldpunt moet hebben waar burgers discriminatie kunnen melden. ADV Limburg is dit meldpunt voor de meeste Limburgse gemeenten. Ons kantoor is in Maastricht, maar natuurlijk komen we voor een intakegesprek, een voorlichting, training of activiteit naar je toe.

De medewerkers van ADV Limburg zijn deskundig op het gebied van discriminatiewetgeving en klachtbehandeling. Pesten kan ook voortkomen vanuit discriminatie. Klik op bovenstaande link om de website te raadplegen voor meer informatie.

 

Erik Lamens
Cineast, editor en director van o.a. de korte film 'To speak', deze film gaat over een jongen die stottert en hierdoor wordt gepest. Verder is Erik voorzitter van de Belgische Stotter Vereniging (BSV).

 

Jennifer Delano                              

Schrijfster van het boek 'Dagboek Van Een Gepest Kind' en initiatiefneemster van PestenIsNietLeuk.

Bamber Delver
Directeur van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij, Opvoedcoach en Anti Pest Coach, schrijver van het 'Handboek tegen pesten'.

Marcel van Driel

Marcel is kinderboekenschrijver en ervaringsdeskundige. Hij schreef het boek 'Help, Katman! Help' waarin het zijn pestervaringen verwerkte.

Jenneke van Genechten

Tekstschrijver en vlogger Jenneke van Genechten is al lang niet meer bezig met haar pestverleden. Ze overwon boulimia door het gebruik van medicijnplanten en is nu zelf gespecialiseerd in het geven van coaching én medicijnplant-ceremonies zoals Ayahuasca, truffels en Changa. 

Harrie Boom

Schrijver van het kinderboek Pee en Wubbel, klik op de link om naar de Facebook-pagina te gaan van het boekje. Hier vindt u informatie over het boekje en kunt u het tevens bestellen. Het boekje is geschikt voor kinderen van zeer jonge leeftijd om ze er van te doordringen dat pesten niet leuk is.

Pee, het ezeltje en Wubbel de pony, zijn echte vriendjes. En zij worden vaak gepest door steeds dezelfde pesters.

Op een dag hebben ze er genoeg van en gaan diverse plannetjes bedenken om de pesters eens terug te pakken.

En op deze manier willen ze eens de pesters laten voelen, wat het is om gepest te worden.

Helma Jöris

Coach,  SEV©- weerbaarheidstrainer en is de drijvende kracht achter Kind4.0, ze creëert bewustwording en inzicht in de persoon zelf. Het leren denken in mogelijkheden en talenten.

 

Lianne Laumen                                

Coach (waaronder NLP) en Natuurgeneeskundig Therapeut. Ze is ervaringsdeskundige en begeleid mensen die in een pestsituatie zitten of hebben gezeten. Ze geeft met enige regelmaat lezingen waarbij ze haar eigen pestverleden als voorbeeld gebruikt om haar boodschap inhoud te geven. Ze weet waar ze het over heeft. Zij legt zich met name toe op Pesten op het werk.

Joyce Rising

Zangeres en Joyce heeft een lied gemaakt over pesten, "Proud to be me". Joyce heeft een videoclip opgenomen in samenwerking met de stichting "Omgaan met Pesten". De videoclip zal door de stichting worden ingezet voor hun trainingen. Indien je wil doneren aan dit mooie initiatief, klik dan op haar pagina voor meer informatie.

 

Wendy van Oppen

Coachend geluksarchitect, ze begeleid mensen met het oog op verbinding in openheid, echtheid en kwetsbaarheid.

Tamara Straatman

Boegbeeld van de anti-pestcampagne van Minister Asscher (2017) geeft antwoorden en inzichten in pestgedrag. Ze is werkzaam als NLP coach, geeft ze online trainingen en tips, staat regelmatig op het grote podium en heeft vele interviews gegeven aan diverse media.

Mariëtte van Wijlick                      

Schrijfster van het boek 'Krachtig Anders' en initiatiefneemster van het project 1001 Jurkjes.

Renate Kuiper

Therapeut en eigenaresse van Mindful InSight. Door Haptotherapie en Mindfulness heeft ze geleerd dat ze mag zijn wie ze is. Ze werkt als therapeut en met Mindful InSight leert ze mensen een andere , vriendelijkere relatie met zichzelf te hebben. Ervaren wie ze zijn en dat je goed bent zoals je bent.

Renate Wijnen

Moeder van Nora, Nora werd gepest. Renate werd ook gepest, beiden nemen ze deel aan het project.

Stichting EFT

Stress veroorzaakt vele lichamelijke, psychische en emotionele klachten en problemen. EFT is een veilige methode waarmee deze problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost. Ontelbare praktijkvoorbeelden hebben aangetoond dat EFT een zeer effectieve techniek is, zelfs voor het behandelen van ernstige trauma´s ofwel PTSS. Hiervoor zijn in de regel beduidend minder sessies nodig dan de reguliere therapievormen en de kans dat de klachten terugkomen is klein.

Mirelle Valentijn

Initiatiefnemer Stichting Omgaan met Pesten in Nederland en auteur van de associatie en helpende gedachten kaarten set 'Ik denk me sterk'. Zij is methodiek ontwikkelaar en leid trainers op vanuit het Kenniscentrum Omgaan met Pesten. Daarnaast werkt zij nog altijd in de praktijk als trainer en ondersteund scholen en andere organisaties bij antipestbeleid, voert antipestprogramma's 'Sta Sterk op School' en 'Omgaan met elkaar' uit en geeft de sta sterk training en training stevige stap aan kinderen en jongeren. 

Suzan Wilmsen

Suzan is ervaringsdeskundige en zet zich op allerlei manier in tegen pesten. Ze heeft een toneelstuk gemaakt dat over pesten gaat en ze schrijft aan een boek dat over een meisje gaat die wordt gepest.

Laurens Zautsen

Maakte op de middelbare school een filmpje over een meisje dat zodanig wordt gepest dat ze besluit uit het leven te stappen. Voor hem de verwerking van zijn eigen pestverleden.

© 2018 by SUSAN LEURS 

  • Facebook Classic