April 4, 2018

Vandaag kreeg ik bericht van Jean Busselen dat het artikel over de serie Uaithne (gemaakt door Diana Putters en mij) is gepubliceerd. Aangezien je moet inloggen om het magazine te lezen heb ik een pagina aangemaakt op mijn website zodat het artikel is in te zien. Klik op de link om de pagina te openen.

March 23, 2018

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Caspar Russel organiseerde zijn zus Marieke Russel een expositie in haar Galerie Marie te Schipperskerk. De expositie werd ingericht door Piet Spaan, Hans Nohlmans, Marieke Russel en Susan Leurs. De foto's van Hans Nohlmans en Susan Leurs waren tevens opgenomen in de expositie. Op 24 maart was de opening in een select gezelschap met aansluitend een diner om Caspar's verjaardag te vieren. Op zondag 25 maart was de expositie te bezoeken voor publiek.

Een fotografische impressie.

April 3, 2017

​Op 3 april heb ik een lezing gegeven bij AVF Het Motief. Er was mij gevraagd om een lezing te geven over de serie "In de schaduw van stemmen" die het BMK-predicaat heeft gekregen. Ik gaf eerst een digitale presentatie waarbij ik alle foto's liet zien en er was gelegenheid om vragen te stellen. Mooi om te zien hoe de lezing werd ontvangen! Ik vind het altijd mooi om Erik's verhaal te vertellen en mijn reden waarom ik de serie heb gemaakt. 

Indien er meer fotoclubs zijn die graag een lezing willen, neem dan even contact op via de het contactformulier!

November 14, 2016

Een half jaar geleden heb ik bij FK Geleen een wedstrijd gejureerd en hierna werd mij gevraagd of ik een lezing kon geven over mijn eigen werk. Uiteraard!
Afgelopen maandag was het zo ver en ik heb gekozen om de serie "In de schaduw van stemmen" te bespreken zodat ik ook het proces van het maken van een serie kon delen. De opkomst was groot, ik schat dat er zo'n 25 van de 28 clubleden aanwezig waren. Wat heel fijn was dat er vragen werden gesteld, er werden uiteraard vragen gesteld over gebruikte technieken maar ook over mijn aanpak.

Ik had een PowerPoint presentatie gemaakt waarin ik elk van de 18 beelden heb laten zien en heb besproken. Ik heb ook een aantal foto's laten zien die het niet hebben gered in de serie, het beruchte "Kill your darlings"...

Verder heb ik ook de foto's in afgedrukte versie (A3) laten zien aangezien dit toch meer spreekt als de digitale versie. Kortom, het was een geslaagde avond!

Zijn er andere fotoclubs geïnteresseerd in een lezing, neem dan even contact met...

November 3, 2016

In dagblad De Limburger, editie regio Sittard is een artikel opgenomen over de expositie 'Ik ben Henk' opgezet door zijn dochter Judith en mij. Niet alleen als eerbetoon maar ook als maatschappelijk vraagstuk. Wanneer neem je de zorg uit handen en wie neemt die verantwoordelijkheid? Voor Henk was het zo dat door zijn onverwachte ziekenhuisopname Judith ineens werd geconfronteerd met de leefwereld van Henk. Het was haar heel snel duidelijk dat hij zo niet meer kon leven.

Dit is door Judith geschreven als opening voor de expositie:

Nu bijna 2 jaar geleden stond ik in een woonkamer, ergens in Sittard een beetje verdwaasd om me heen te kijken…wat moest ik nu in godsnaam doen met al die schilderijen?

Een deel had ik al weggegeven aan Henks vrienden en geliefden, maar nog steeds bleven er een heleboel schilderijen over. En iedereen die mijn huis kent weet dat ik geen plek heb om al die schilderijen op te hangen…

Al gauw was het idee van een expositie geboren en werden de eerste gesprekken gevoer...

October 27, 2016

Judith werd geïnterviewd over de expositie die we hebben opgezte als eerbetoon voor haar vader Henk Eberson (weekblad van 1Sittard). 

October 14, 2016

Henk Eberson was huisdichter van Het Domein en een begaafd kunstschilder.

Na zijn dood (dec. 2014) ontstond bij zijn dochter Judith al vrij snel het idee om in de vorm van een expositie een eerbetoon te brengen aan deze bijzondere man. 

In de expositie zijn onder andere Henk's schilderijen en gedichten te zien gecombineerd met fotografie van Judith en mijzelf. Mijn foto's laten zijn leefwereld zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde, hier werden zijn gedichten en schilderijen gevormd.

We hebben Felix Stelten bereid gevonden een actieve bijdrage aan deze expo te doen. Felix vormde, samen

met Henk, jarenlang "Het poëziecommando". Buiten dat, waren zij goede vrienden die elkaar in de liefde

voor kunst hadden gevonden en elkaar inspireerden.

De expositie "Ik ben Henk" zal plaats vinden in gebouw KC138, Leijenbroekerweg 138  Sittard van 30 oktober (opening) t/m 20 nov 2016. Geopend op zaterdag en zondag van 14.00 h - 17.00 h.

October 5, 2016

Bronnen: Centre Ceramique en Huis van de Kunsten Limburg

NIEUWE OOGST#2

Geslaagde talenten masterclass verhalende fotografie

o.l.v. John Lambrichts

Na de succesvolle eerste editie in 2014 / 2015 presenteren Centre Céramique en Het Huis voor de Kunsten Limburg: NIEUWE OOGST#2.

Gevorderde amateurfotografen die voorjaar 2016 slaagden mogen hun werk exposeren in Centre Céramique. De fotografen vertellen op persoonlijke wijze een verhaal, waarbij het niet louter registrerend fotograferen, het creëren van gelaagdheid en het voelbaar maken van onderhuidse sfeer gestimuleerd werd.

 • Jo Frijs - 'Dea van Oss'
  John van Oss, pastoor van Schimmert, is echt een van ons.
   

 • Michel Vanderhoven - 'Groeien en knoeien'
  Als trotse vader volg ik Lemmy en zijn opgroeien met vallen en opstaan, waarbij ik ook door zijn ogen probeer te kijken.
   

 • Chrit Habets - 'Renske'
  Renske, helpt vluchtelingen een rustplek te vinden op hun doorreis naar een ander bestaan.
   

 • Miranda Schmitz - 'Mental mist'
  D...

April 17, 2016

Tijdens Pin your Pic bestond ook de mogelijkheid om je op te geven voor een portfolio review. Ik had Humphrey van 't Hul en heb hem de serie "In de schaduw van stemmen" laten zien. Aangegeven dat de serie klaar was. Hij vond het goed en interessant werk. Hij kon me aanbevelen om toch weer analoog te gaan werken. De uitstraling van de foto's paste bij het onderwerp en dat kon nog versterkt worden door analoog te gaan werken.

 

Wie weet!

 

 

April 15, 2016

Op vrijdag 15 april mochten 75 fotografen hun werk ophangen in Centre Ceramique in Maastricht. Gedurende de museumnacht was deze expositie te bezoeken en ook gedurende het gehele weekend. Ik heb een gedeelte van de serie over Caspar laten zien. Ik vond het erg leuk dat om samen met fotografen door de jaren heen heb leren kennen, kon exposeren. Leuke gesprekken gehad en ook weer heel veel interessant werk mogen zien.

 

 

Please reload

 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© 2018 by SUSAN LEURS 

 • Facebook Classic